Project

Meerdere landelijke villa’s

Bergambacht
2022
Villa's

Het project

In 2022 hebben we 2 droom villa’s mogen realiseren voor onze opdrachtgevers. Beide villa’s hebben allebei een identieke stijl. Ondanks dat de bouwvergunning dateerde uit 2012 hebben we in samenspraak met de opdrachtgevers besloten beide woningen volledig energie neutraal te bouwen. Dit hebben we gedaan door het toepassen van een lucht-water warmtepomp i.c.m. voldoende zonnepanelen. De woningen beschikken over de mogelijkheid om in een later stadium de opgewekte energie middels accu’s op te slaan zodat dit op een later moment kan worden ingezet.

Duurzame villa

De opdrachtgevers hadden beide de behoefte om de woning te kunnen koelen. Nu kan er gekozen worden voor airco’s, echter is hier de keuze gemaakt om voldoende koeling uit de warmtepomp te halen. Dit resulteert in een hoog comfort. Het grote voordeel hiervan is dat er geen airco’s in de woning hoeven worden weggewerkt, welke ongewenste luchtstromen geven en esthetisch niet even fraai zijn. Om het verlies van warmte of kou in de woning tot het minimum te beperken hebben we in samenspraak met de opdrachtgevers een warmte terugwin unit (WTW) toegepast.

“Samen Duurzaam Bouwen heeft van het begin tot het einde uitstekend vak werk geleverd”

Opdrachtgever

Het geeft ons als bouwers veel voldoening om een woning zodanig te engineeren zodat er een hoog leef comfort wordt gehaald, met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Soortgelijk project starten?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Samen Duurzaam Bouwen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.